E-learning platform voor leerlingen en docenten

Opdrachtgever
De Schoolwebwinkel

Platform
Web

Techieken
Laravel
October CMS
Bootstrap
Mollie API

Datum
jul. 2019

De Schoolwebwinkel

De Schoolwebwinkel laat leerlingen al op vroege leeftijd kennismaken met e-commerce. Het is een praktijk- en leerproject waarbij leerlingen een eigen webwinkel voor school opzetten. Uiteindelijk kunnen leerlingen op een veilige manier door middel van deze eigen webwinkel daadwerkelijk (zelfgemaakte) producten of diensten verkopen.

Docent voor de klas

Vraag en doel

Een gebruiksvriendelijk platform voor leerlingen en docenten

Het platform bestaat uit drie verschillende onderdelen, namelijk: 

  • Elektronisch leeromgeving (ELO)
  • Webshop omgeving
  • Commerciële website


De Elektronische leeromgeving en de Webshop omgeving worden door zowel docenten als leerlingen gebruikt. De commerciële website is bedoeld om nieuwe gebruikers van het platform aan te trekken. 

Van programmeren tot marketing en van het maken van producten tot het verdienen van geld… Het komt allemaal aan bod in de leermethode van De Schoolwebwinkel.

Proces

Samen aan de slag

Wij zijn begonnen met het maken van de Elektronische Leeromgeving, de ELO. Binnen dit onderdeel leren leerlingen en studenten door middel van modules een webshop te maken en zal hun kennis worden getoetst. Het doel was om deze omgeving zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. 

Wireframes van de elektronische leeromgeving Wireframes van de webshop Wireframes van de commerciële website
De Schoolwebwinkel wireframe van de ELO omgeving

De Schoolwebwinkel wireframe van de ELO omgeving

ELO

De elektronische leeromgeving is voor zowel docenten als leerlingen van groot belang. De verschillende modules die door scholen aangekocht worden zijn hier beschikbaar voor de leerlingen. De lesstof kan hier dan ook doorlopen worden. Voor de docent is een interface opgezet waarbij de resultaten van leerlingen inzichtelijk zijn.

Weergave van de manier waarop leerlingen content tot zich nemen

Webshop

Leerlingen kunnen na het doornemen van de lesstof ook zelf aan de slag met het opzetten van een eigen webshop. Hiermee kunnen ze daadwerkelijk online producten verkopen.

Voorbeeld van een webshop gemaakt door leerlingen van het HVSR

Voorbeeld van een webshop gemaakt door leerlingen

Commerciële website

De commerciële website heeft als voornaamste doel het aantrekken van nieuwe scholen. Ook zijn op de website alle verschillende activiteiten van De Schoolwebwinkel na te lezen in het nieuwsoverzicht.

Commerciële website

Commerciële website

Vervolg commerciële website met nieuws
Mobiele weergave commerciele website

Mobiele weergave commerciële website.

Wat vond De Schoolwebwinkel van ons werk?

Cynthia de Jong
Het team van Pluut Interaction BV is zeer deskundig, punctueel, flexibel, betrokken, meedenkend en sociaal vaardig. Al deze vaardigheden zijn voor ons, De Schoolwebwinkel, in de afgelopen maanden van groot belang geweest. Een ICT platform, zeker als het platform zo complex is als de onze, maak je namelijk stap voor stap samen en dient vanuit verschillende rollen bekeken en getest te worden. Door de nauwe samenwerking, via scrum methode, is het uiteindelijke product dan ook precies geworden zoals we voor ogen hadden. Eerlijk gezegd zelfs beter en mooier!
  • Cynthia de Jong
  • De Schoolwebwinkel B.V.

Resultaat

Gebruiksvriendelijk leerplatform voor leerling en docent

In samenwerking met onze opdrachtgever hebben we een zeer gebruiksvriendelijke leerplatform opgezet voor leerling en docent. 

Bekijk hier het resultaat.

Met ons kennismaken en de mogelijkheden bespreken?

Neem contact op met Wouter Pluut. Hij helpt je graag verder.

Neem contact met ons op