De Android apps worden door ons volgens de laatste standaarden, guidelines en met de nieuwste technieken gemaakt waardoor jouw app toekomstbestendig is. 

Meer dan 85% van alle mobiele apparaten is uitgerust met Android.

Native of hybride Android app development

Wanneer je door ons een app wilt laten maken is het belangrijk om een keuze te maken tussen de verschillende type apps die er zijn. We onderscheiden twee soorten Android apps die in de Google Play store kunnen worden gepubliceerd:

  1. Native Android apps
    Dit zijn apps die volledig ontwikkeld worden in de programmeertaal van het Android platform. We hebben hierdoor als ontwikkelaar optimale vrijheid in het ontwikkelen van apps.
     
  2. Hybride Android apps
    Een andere vorm van Android apps is de hybride vorm. Dit is een app die voornamelijk is gebouwd met webtechnieken, maar in een native jasje wordt gestoken. Het grote voordeel hiervan is dat er vaak webelementen kunnen worden hergebruikt en bijvoorbeeld ook voor andere platforms als iOS ingezet kunnen worden.

Elk Android project is anders en daarom is het van belang een goede keuze te maken in het type app dat je wilt laten maken. Wij vertellen je graag meer over de voor- en nadelen van deze app vormen.

Android app ontwikkelen

Android app ontwerp

Publiceren in Google Play store

Wanneer je Android app ontwikkeld is, zal deze worden gepubliceerd in de Google Play store. 

Aangezien er momenteel heel veel apps bestaan in de Google Play store, is het zaak op te vallen tussen al die andere apps. Dit doen we door het toepassen van App Store Optimization (ASO). 

Meten van het gebruik van Android apps

Nadat je app gelanceerd is en wordt gedownload en gebruikt door eindgebruikers, is het noodzakelijk te weten hoe deze wordt gebruikt. Er bestaan verschillende soorten analytics voor Android apps waarmee we in staat zijn het gebruik van Android apps door te meten. Op basis van meetgegevens doen we aanbevelingen in het verbeteren van de app. 

Android app statistieken

Android app statistieken

Esther Knook
Fijn bedrijf om mee te werken met veel kennis in huis. Pluut Interaction komt de gemaakte afspraken na. Heldere manier van communiceren en kwaliteit van het geleverde is hoog.
  • Esther Knook
  • Hager

Android app laten maken?

Neem contact op met Wouter Pluut. Hij helpt je graag verder.

Contact opnemen

Android app projecten waar onze Android ontwikkelaars aan hebben gewerkt: