TKI Urban Energy platform

Opdrachtgever
RVO & Topsector Energie

Platform
iOS
Android
Web

Techieken
Laravel
October CMS
Bootstrap
Java

Datum
jun. 2017

Niet alleen zijn we dankzij Pluut binnen korte tijd al in staat gebleken om tot een effectief en aantrekkelijk ontwerp te komen, de daaropvolgende ontwikkeling van de applicatie loopt ruim voor op schema!

Jasper Witte - Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO)

Topconsortia voor Kennis en Innovatie (TKI) Urban Energy

TKI Urban Energy is onderdeel van Topsector Energie en houdt zich bezig met energie-innovaties om tot een duurzaam, betrouwbaar en betaalbaar energiesysteem te komen. 

De TKI ondersteunt en verbindt bedrijven en kennisinstellingen bij de ontwikkeling en toepassing van innovaties.


Stad in de nacht

Doel

Mobile apps koppelen met een centrale overheid database

Het doel was om de eerder door ons gemaakte projecten-apps voor TKI Solar Energy en TKISwitch2smartgrids samen te voegen tot een overzichtelijke organisatie- en projectenapp. 

Daarbij was het noodzakelijk om desbetreffende data uit een centrale database van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland te verkrijgen. 

Wireframes van de RVO apps

Proces 

Aandacht voor gebruiksgemak en de huisstijl van TKI Urban Energy

Bij de realisatie hebben wij gekozen voor lineair navigeren, aangezien dit het gebruiksgemak van de betreffende gebruikers van de app zal vergroten. Het grafisch ontwerp hebben wij laten aansluiten bij de huisstijl van TKI Urban Energy. 

Zowel de iOS als de Android versie van de app zijn gekoppeld aan één centrale database, wat ten goede komt aan de efficiency. Daarnaast kan de content van de app centraal geregeld worden door de gebruikers middels het Content Management Systeem. 

iOS app weergave RVO app Android app weergave TKI Urban Energy

Resultaat

Een gebruiksvriendelijke mobile app voor iOS en Android

Het resultaat is een gebruiksvriendelijke mobile app voor zowel het iOS als Android platform, waarbij informatie omtrent organisatie en projecten centraal geregeld kan worden. 

Wat vond RVO van ons werk?

Hester Telleman
Erg tevreden over de samenwerking met Pluut Interaction. Zij komen met goede oplossingen, denken mee in het proces en ze werken snel! Onze projectenapplicatie staat als een huis!
  • Hester Telleman
  • Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO)
Jasper Witte
Niet alleen zijn we dankzij Pluut binnen korte tijd al in staat gebleken om tot een effectief en aantrekkelijk ontwerp te komen, de daaropvolgende ontwikkeling van de applicatie loopt ruim voor op schema!
  • Jasper Witte
  • Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO)

Met ons kennismaken en de mogelijkheden bespreken?

Neem contact op met Wouter Pluut. Hij helpt je graag verder.

Contact opnemen