Android app voor verloskundigen in Noord-Ghana

Opdrachtgever
Simavi, TNO

Platform
Android
Web

Techieken
Laravel
Java

Datum
mrt. 2016

Android app weergave Simavi app

Simavi en TNO

Simavi zet zich in voor een betere gezondheid wereldwijd. TNO verbindt mensen en kennis waarmee innovaties kunnen worden gecreëerd. 


Vraag

Hoe kunnen we verloskundigen in Noord-Ghana beter ondersteunen in hun dagelijks werk?

Simavi en TNO hebben ons benaderd met de vraag hoe wij hen kunnen helpen met het ondersteunen van verloskundigen in hun dagelijkse werkzaamheden in Noord-Ghana.

Sfeerbeeld van Noord-Ghana

Doel

Ontwikkelen van een Android app die verloskundigen kan helpen in het uitoefenen van hun vak

Het doel dat werd vastgesteld was het ontwikkelen van een mobiele applicatie voor Android toestellen. Deze Android toestellen worden gebruikt door verloskundigen op locatie. 

Door het stellen van de juiste vragen in de app kunnen we ervoor zorgen dat een verloskundige wordt geholpen in haar werkzaamheden. 

Proces

Een Android app die werkt zonder internetverbinding

Verloskundigen van Simavi werken vaak in afgelegen gebieden van Noord-Ghana. Een van de uitdagingen waarmee we te maken zouden krijgen was het gegeven dat er geen of een slecht werkende internetverbinding zou zijn. 

De app voorziet in de ondersteuning van het uitvoeren van drie verschillende medische tests:

  • Zwangerschapsvergifteging
  • Zwangerschapsdiabetes
  • Bloedarmoede

Voor elke test hebben we gebruik gemaakt van een door TNO opgezette beslisboom. De beslisboom is in de Android app uitgewerkt. Elke test die wordt uitgevoerd volgt deze beslisboom waarna er een resultaat wordt getoond aan de verloskundige. De app kan de verloskundige hierdoor helpen in het geven van een beslissing. 

Android app voor Simavi

Resultaat

Een Android app die verloskundigen helpt

De app heeft inmiddels in een eerste pilot gedraaid. De resultaten van deze pilot zijn inmiddels verwerkt en momenteel wordt gekeken of er een vervolg kan worden gegeven aan deze app.

Met ons kennismaken en de mogelijkheden bespreken?

Neem contact op met Wouter Pluut. Hij helpt je graag verder.

Contact opnemen