Een website moet onderscheidend en herkenbaar zijn. De interface van een website moet niet alleen gebruiksvriendelijk zijn en passen bij de huisstijl maar moet er ook goed uit zien. Bij het ontwerpen van websites houden wij ons aan de actuele webstandaarden, waarbij we ook rekening houden met user experience (UX) en gebruiksvriendelijkheid (UI). 

A user interface is like a joke. If you have to explain it, it’s not that good.

Martin LeBlanc

Gediplomeerde en getalenteerde webdesigners

Onze webdesigners zijn gediplomeerd en gespecialiseerd in het ontwerpen van websites die perfect aansluiten bij jouw doelgroep. 

Al sinds 2007 werken we voor diverse opdrachtgevers in uiteenlopende branches. Onze webdesigners zijn daarom gepokt en gemazeld. Al deze ervaring kunnen we inzetten voor jouw volgende webproject.

Grafisch webdesign

Wireframes

Hoe ontwerpen onze webdesigners een website?

Het ontwerpproces van een website vindt plaats in een aantal stappen:

1. Strategie bepalen

Samen met jou zetten we een strategie op. Wat voor diensten of producten biedt je aan? Wie is de doelgroep? Welke doelen wil je behalen met jouw website? 

2. Interactie ontwerp

Wanneer we de strategie helder hebben, starten we met het interactie ontwerp. In het interactie ontwerp wordt bepaald welke bouwblokken nodig zijn om ervoor te zorgen dat de doelgroep de website kan gebruiken op de manier zoals deze bedoeld is. In deze fase wordt bepaald hoe de navigatie zal gaan werken, maar ook hoe bijvoorbeeld knoppen reageren op user-input.

3. Grafische vormgeving

Het grafische ontwerp van de website bepaalt de uiteindelijke look-and-feel. Het is belangrijk dat de vormgeving van de website aansluit op de huisstijl van jouw bedrijf. De website moet immers herkenbaar zijn voor de doelgroep. 

Doordat onze webdesigners verschillende kleurtheorieën toepassen, zoals kleurcontrast, zorgen zij ervoor dat de bezoeker van de website de juiste indruk krijgt. Het gebruik van kleur kan namelijk bepaalde emoties opwekken. Door het functioneel inzetten van de juiste contrasterende kleuren kunnen bepaalde elementen op de website meer aandacht krijgen. Het aanbrengen van contract helpt de eindgebruiker de website beter te begrijpen.

Niet alleen zijn we dankzij Pluut binnen korte tijd al in staat gebleken om tot een effectief en aantrekkelijk ontwerp te komen, de daaropvolgende ontwikkeling van de applicatie loopt ruim voor op schema!

Jasper Witte - Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO)

Internetbureau Pluut Interaction B.V. heeft onze website gebouwd en er voor gezorgd dat het een zeer gebruikersvriendelijke site is geworden. Zij zorgen voor een adequate follow-up bij vragen of problemen.

Dick van der Zwan - Sunday's Nederland

Denken mee vanuit hun expertise, zijn flexibel in communicatie en oplossingen. Ze pakken hun rol als adviseur voor de beste lange termijn oplossingen.

Esther van Vliet - Register Belastingadviseurs

Mobile first webdesign

Het grootste gedeelte van het internetverkeer is vandaag de dag afkomstig van een mobiel apparaat. Een belangrijk aspect in webdesign is daarom de mate waarin het ontwerp van de website geoptimaliseerd is voor smartphone en tablets. 

Onze webdesigners ontwerpen daarom volgens het mobile-first principe. Dit principe houdt rekening met de eigenschappen van een mobiel. Afbeeldingen worden geoptimaliseerd voor mobiele internetsnelheden en de beperking van databundels. 

Mobile first webdesign

Mobiele weergave webdesign

Wil jij een professioneel webdesign in jouw eigen huisstijl?

Neem contact op met Wouter Pluut. Hij helpt je graag verder.

Contact opnemen

Enkele webprojecten waar onze webdesigners aan hebben gewerkt: