Google Assistent nu in het Nederlands beschikbaar

Google Assistent nu in het Nederlands beschikbaar

We hebben er even op moeten wachten, maar sinds vandaag is het dan zover: Google Assistant spreekt nu Nederlands.

Wat is Google Assistant?

Google Assistant is een digitale assistent van Google die op Android toestellen beschikbaar wordt gesteld. Daarnaast is deze slimme assistent ook beschikbaar op de Google Home. Je kunt de Google Assistant vragen stellen en opdrachten geven. Zo kun je bijvoorbeeld vragen:

  • "Gaat het vandaag regenen?"
  • "Zet een alarm om half acht 's-ochtends"
  • "Vertel een goede mop"

Om gebruik te maken van de Google Assistant zul je deze eerst moeten activeren op jouw Android device door de woorden "Oké Google" uit te spreken. 

Google Assistant nu in het Nederlands

Google is sinds 26 juli begonnen aan het uitrollen van de Nederlandse variant van Google Assistant. Eerst zullen de Android toestellen de beschikking krijgen over de Nederlandse taal. Google Home zal later in 2018 beschikbaar komen in het Nederlands. 

Oké Google, praat met Albert Heijn

Veel Nederlandse apps hebben al voorbereidingen getroffen voor een Nederlandse integratie met de Google Assistent. Door bijvoorbeeld de opdracht te geven "Oké Google, praat met Albert Heijn" kun je de Appie app aanroepen en vervolgens vragen wat er "in de Bonus is". 

KLM gaat al zo ver dat zij vluchten laat vinden en afrekenen met behulp van de Google Assistent.

Mogelijkheden van Google Assistent voor ons als app ontwikkelaars

Voor ons als Android developers is het mogelijk om Android apps uit te breiden met zogenaamde Actions van Google Assistant. Met deze Actions zijn we in staat Google Assistant integraties te ontwikkelen voor bestaande apps. We kunnen er daardoor voor zorgen dat we apps voor onze opdrachtgevers slimmer maken en via de Google Assistent kunnen laten benaderen.

Wil je weten wat er nog meer mogelijk is? Bekijk dan deze pagina van Google met de mogelijkheden van Google Assistant