Google Assistant Smart Display

Google Assistant Smart Display

Google heeft eerder dit jaar de “Smart Displays” aangekondigd. Dit is een nieuwe categorie apparaten waar de Google Assistant ingebouwd is. Deze nieuwe apparaten maken het makkelijker om complexe informatie te tonen.

Deze week zijn, na lang wachten, de Smart Displays en bijbehorende functionaliteiten beschikbaar gemaakt voor consumenten. Deze devices zijn zowel via spraak als touch te bedienen. De bestaande Google Assistant applicaties werken out-of-the-box met de Smart Displays.

De Smart Displays brengen nieuwe visuele elementen met zich mee. Zo kan je meldingen, foto’s, video’s en nog veel meer tonen op je Smart Display. Het wordt dan ook aangeraden om nieuwe visuele elementen te gebruiken om een betere gebruikers ervaring te creëren. Een aantal visuele elementen die op dit moment beschikbaar zijn:

Op dit moment zijn nog meer visuele componenten in de maak. 

We zijn als ontwikkelaars in staat om eigen thema’s te ontwikkelen voor deze Smart Displays. Zo kunnen we de assistent en bijbehorende acties een eigen look and feel geven.

Er zijn verschillende fabrikanten die al een Smart Display hebben aangekondigd. Zo hebben Lenovo en LG al een Smart Display, maar ook JBL en Sony werken aan deze nieuwe Smart Displays.

Het inzetten van een Smart Display brengt veel mogelijkheden met zich mee. Zo zou je de Smart Display in jouw woning kunnen inzetten voor het raadplegen van je agenda, het opvragen van routeinformatie, recepten en zelfs voor domotica.

Bekijk onderstaande video van Google over de Smart Displays.