Een terugblik op de afgelopen 10 jaar Pluut Interaction

Een terugblik op de afgelopen 10 jaar Pluut Interaction

Met trots schrijven we deze blogpost. Pluut Interaction bestaat alweer 10 jaar! Wat een mijlpaal! In 2007 is het bedrijf gestart vanuit passie voor internetapplicaties. Nu, 10 jaar later, zijn we met 5 medewerkers op kantoor. Met dezelfde passie volgen we gezamenlijk een pad van avontuur dat nog dagelijks leermomenten oplevert.

Eerste medewerkers

In 2015 zijn Roy en Kevin in dienst getreden. Roy als frontender en Kevin als allround-backender zorgden ervoor dat meerdere disciplines werden toegevoegd aan het bedrijf. In 2016 hebben backender Nathan en stagiair Peter zich gevoegd bij het Pluut team.

Met klanten in gesprek

Team

We kunnen stellen dat we inmiddels een hecht team hebben opgebouwd. Een team dat op elkaar kan bouwen en samenwerkt aan bijzonder mooie projecten. Juist door de verschillende disciplines in ons team kunnen we elkaar aanvullen en gaan we diverse uitdagingen voor onze opdrachtgevers aan.

Vestigingen

Niet alleen hebben we een groei meegemaakt in ons team, ook zijn we in werkruimte gegroeid. In 2007 was Pluut Interaction vanuit een zolderkamer in Rijswijk gestart om zich in 2009 te vestigen in het centrum van Wateringen. In 2012 was het alweer tijd om het centrum te verruilen voor een kantoorpand buiten het centrum. Op de Turfschipper in Wateringen hebben we tot medio 2015 kantoor gehouden waarna we ruimte hebben moeten creëren voor onze nieuwe teamleden. Toen is de keuze gevallen voor ons huidige kantoor aan de Heereweg in Lisse.

Kantoor Pluut Interaction B.V.

Huidig kantoor in Lisse.

Klanten

Kevin aan het scrummen

We hebben een klantenbestand waar we enorm trots op zijn. Zo bedienen we nog steeds onze opdrachtgevers van het eerste uur. Het klantenbestand is erg uiteenlopend: van de slijter op de hoek tot aan GGZ instellingen en (semi)overheid.

Techniek

In de loop der tijd kwamen steeds meer goede open source opties beschikbaar. We zijn technieken gaan selecteren waarvan wij vinden dat deze veilig en goed toepasbaar zijn op projecten.

Voor de klant heeft dit ook voordelen: sneller programmeren, sneller leveren en goedkoper in onderhoud. Betere kwaliteit, minder programmeren en starten met een basis waar duizenden developers aan hebben bijgedragen betekent minder kans op bugs of error’s.

Geen twijfel mogelijk dat zeker de laatste 2 jaar voor ons veel veranderd is. Veranderingen gaan ook steeds sneller. Kennisuitwisseling binnen het team is een belangrijk speerpunt geworden, zodat Pluut Interaction zijn grenzen blijft verleggen.

In een nieuwe blogpost zullen we de door ons gebruikte technieken belichten. Voor nu vatten we samen wat voor ons de grootste game changers zijn geweest in de afgelopen 10 jaar:

  • Laravel (PHP framework)
  • Git (samenwerken aan code)
  • Frontend frameworks (Bootstrap en Foundation)
  • Sass (Syntactically Awesome StyleSheets) waardoor we sneller en overzichtelijker CSS (Cascading StyleSheets) schrijven en onderhouden.

Laravel logo

Het in gebruik nemen van Laravel en Git heeft voor ons het meest betekend. Laravel is enorm krachtig waarbij we enthousiast uitkijken naar de verdere ontwikkelingen. Het in Git samenwerken met meerdere developers is inmiddels essentieel geworden.

Toekomst

De komende 10 jaar willen we vooral doen waar we goed in zijn en dat is maatwerk blijven maken. Daarbij ligt de focus op design, usability en development.

In 2016 bezochten we conferenties zoals Laracon en The Next Web conference. We zijn benieuwd welke conferenties we in 2017 kunnen bezoeken.

Afsluiting

Wij willen iedereen bedanken die ons heeft geholpen om ons 10 jarig bestaan mogelijk te maken. In het bijzonder onze collega’s, opdrachtgevers en leveranciers.

“If the reason why you're doing anything creative is to make a living, then you're doing it wrong” - Casey Neistat