Dé opticien van Zoetermeer

Opdrachtgever
Jansen Opticiens

Platform
Web

Techieken
October CMS

Datum
mrt 2018

Dé opticien van Zoetermeer voor brillen, contactlezen, optometrie, aandacht en goede service

Jansen Opticiens bestaat uit een team van receptionistes, opticiens, HBO optometristen en contactlensspecialisten. 

De opticien biedt hiermee een volledig assortiment in haar dienstverlening.

Door het bedrijf is ons gevraagd een nieuwe website te ontwikkelen. De website moest een look-and-feel krijgen die past bij de uitstraling van de winkel: overzichtelijk en met aantrekkelijke visuals. Ook diende deze aan te sluiten bij de kernwaarden van Jansen Opticiens: Kennis, Kunde en Kwaliteit.

Mobiele preview

Probleemstelling

De website van Jansen Opticiens was enigszins verouderd en gedateerd en gaf niet voldoende mogelijkheden om in te spelen op actualiteiten.

Doelstelling

De nieuwe website moest bijdragen aan het creeëren van nieuwe content op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier. Daarnaast diende de website een representatieve weergave te zijn van de uitstraling van de fysieke winkel in Zoetermeer.

Weergave van de website op een iPhone X

Concept

We hebben een concept uitgewerkt waarbij de nadruk lag op het vereenvoudigen van het beheer van de website. 

De homepage hebben we opgebouwd uit diverse componenten die dynamisch worden gevuld uit diverse CMS-modules en Instagram posts.

Wireframe 2 Wireframe 1 Wireframe 3

Met ons kennismaken en de mogelijkheden bespreken?

Neem contact op met Wouter Pluut. Hij helpt je graag verder.

Contact opnemen

Grafisch ontwerp

Mobiel geoptimaliseerd voor ieder apparaat, van desktop tot mobiel. De website is vanzelfsprekend responsive opgezet. 

Met je mobiel, laptop of desktop kan je de website bezoeken. De weergave en met name de layout van de website wordt aangepast naar het gebruikte apparaat, zodat jij als gebruiker op een gebruiksvriendelijke manier kan navigeren en de informatie kan vinden die je zoekt.

Grafisch ontwerp afbeelding 1

Technische realisatie

Instagram feed

Jansen Opticiens is sinds kort gestart met het posten van foto's op Instagram. 

We hebben ervoor gekozen een Instagram-feed te implementeren op de homepage van de website, zodat deze altijd de laatste posts laat zien.

Blog

We creeërden een blog waarin regelmatig berichten geplaatst die interessant zijn voor de doelgroep. Het doel is om kwalitatief goede artikelen te schrijven die een meerwaarde hebben en daarbij ook door Google geïndexeerd worden.

Edit-in-place

Edit-in-place levert een belangrijke bijdrage in het behalen van de doelstelling van het project. Met edit-in-place functionaliteit wordt een ingelogde CMS-beheerder in staat gesteld content rechtstreeks in de frontend van de website te bewerken.

Google Analytics widget

Door het CMS uit te rusten met een Google Analytics widget hebben we ervoor gezorgd dat de CMS-beheerders direct in het CMS het gebruik van de website kunnen analyseren.

Mobiele weergave

Resultaten

De nieuwe website wordt zeer positief door Jansen Opticiens en haar bezoekers ontvangen. 

Het beheer van het CMS wordt als prettig ervaren. Daarnaast zorgt de introductie van het blog ervoor dat er een stijging in bezoekersaantallen is gerealiseerd. De verwachting is dat deze positieve ontwikkeling doortrekt, zeker wanneer er meer content wordt gecreëerd.

Met ons kennismaken en de mogelijkheden bespreken?

Neem contact op met Wouter Pluut. Hij helpt je graag verder.

Contact opnemen