SEO

Om je website hoger in de zoekresultaten van Google te krijgen is optimalisatie nodig. SEO is eigenlijk het bezig zijn en klaar maken van je website om zo hoog mogelijk te 'ranken' in de zoekresultaten van een zoekmachine. SEO staat dan ook voor 'Search Engine Optimization', letterlijk zoekmachine optimalisatie.

Verschillende technieken

Het optimaliseren van je website bestaat uit een aantal verschillende technieken welke terug te herleiden zijn naar twee basis pilaren.

  • Content
  • Techniek

Content

De eerste en belangrijkste pilaar is content. Met content bedoelen we teksten, afbeeldingen en video's. Alles wat bijdraagt aan het communiceren van je boodschap. Na al die jaren internet is nog steeds één ding het aller belangrijkste en dat is content. Content is king!

Content is king

Heb je nog helemaal geen content? Dan moet je flink aan de bak. Maar voor je start: bedenk en onderzoek eerst waar jouw klanten naar zoeken. Wat willen ze weten? Schrijf hier je content naar. Zorg ervoor dat je teksten lekker lezen en goed gestructureerd zijn. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van titels, subtitels, opsommingen en afbeeldingen met een beschrijving erbij. Net zoals je dat bijvoorbeeld in een boek zou verwachten. Daar verwacht je ook een bepaalde structuur in. De belangrijkste titel is een HTML h1 tag. Deze wordt in de meeste websites gebaseerd op basis van bijvoorbeeld je pagina titel. Een h1 mag maar één keer voorkomen per webpagina. In je lopende teksten gebruik je vervolgens h2, h3 of h4 titel tags.

Meta data

Naast het beschikbaar stellen van content op jouw website, is het ook van belang dat je voor iedere pagina de meta title en meta description goed heb ingevuld. Ieder serieus Content Management Systeem heeft hier wel een mogelijk voor. De meta title kan het beste exact de titel - oftewel h1 - van je pagina zijn. De meta description is een korte beschrijving van wat je geschreven hebt. De meta data is zo belangrijk omdat je dit terug ziet in de Google zoekresultaten. Deze tekst dient dusdanig aantrekkelijk te zijn, dat men vanuit Google doorklikt naar jouw webpagina.

Voorbeeld van de PLUUT website in Google,
let op de meta title en meta description die hier wordt weergegeven.

Techniek

Het met regelmaat publiceren van nieuwe content is erg belangrijk voor SEO. Daarnaast is het ook van belang dat je website technisch in orde is. Zo moet de opgevoerde content goed naar HTML omgezet worden, zodat de zoekmachine robots de pagina goed kunnen lezen en indexeren. Verder zijn er nog vele andere technieken om je website te laten voldoen aan de eisen die invloed hebben op je ranking. Een van deze factoren is bijvoorbeeld een SSL certificaat. Wil je meer weten om je website te versnellen en hoger te laten ranken? 

Neem dan contact met ons op voor meer info. Dan kunnen we kijken wat wij voor jou kunnen betekenen.

Met ons kennismaken en de mogelijkheden bespreken?

Neem contact op met Wouter Pluut. Hij helpt je graag verder.

Neem contact met ons op