SEA

SEA staat voor Search Engine Advertising. Het is het betaald adverteren in zoekmachines zodat jouw website hoger of als eerste in de zoekresultaten komt.

Met SEA is het de bedoeling om zo te adverteren dat alleen geïnteresseerde mensen op jouw website uitkomen. Het is de taak van de wervende advertentie die ervoor zorgt dat deze alleen bezoekers trekt van mensen die ook potentieel klant zouden kunnen worden.

Voorbeeld

Stel je voor dat iemand zoekt op 'laminaat laten leggen Den Haag'. Als gespecialiseerd bedrijf in laminaatvloeren wil je natuurlijk dat precies die mensen uiteindelijk op jouw website terechtkomen. Als je in de regio Den Haag gevestigd bent, is het natuurlijk nog interessanter om daarop gevonden te worden. Met SEA kan je dit voor elkaar krijgen. Als iemand na een SEA resultaat op je website gekomen is, is het de taak van jouw website om de bezoeker te converteren. Op basis van bijvoorbeeld teksten en foto's van reeds opgeleverd werk - waarbij je jouw mooiste laminaatvloeren laat zien - wil je de bezoeker overtuigen om zaken met jou te doen.