301 redirects

URL's van websites, bijvoorbeeld https://www.pluut.nl/dit-stukje-na-de-schuine-streep, veranderen met regelmaat. Het kan zo zijn dat een bepaalde pagina na een tijdje niet meer bestaat of verplaatst is naar een andere URL. Dit is waar je een zogenaamde 301-redirect voor kan gebruiken.

Wat is een 301-redirect?

301 in 301-redirect is een statuscode waarbij een permanente verhuizing van een URL naar een nieuwe URL aan de zoekmachine en webbrowser van de bezoeker kan worden doorgegeven. Maar wanneer zou je een dergelijke redirect willen gebruiken? Als je een permanente omleiding wilt doen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je bezoekers wilt omleiden van een oude niet bestaande actiepagina naar de nieuwe actiepagina. 301 redirects zijn ook nodig wanneer je van domeinnaam switcht. Door 301 redirects kan je de opgebouwde ranking voor het grootste gedeelte behouden en doorgeven aan je nieuwe domeinnaam.

Heb je hulp nodig bij het goed instellen van 301 redirects? Neem contact met ons op. 

Nog vragen? 

De volgende video van Google is ook aan te raden als je meer uitleg wilt hebben. In deze video worden veel voorkomende vragen beantwoord.