Een SSL certificaat beveiligt de verbinding tussen de bezoeker en de server. Hierdoor worden eventuele inlog-, persoons- en betaalgegevens versleuteld verzonden. Dit zorgt niet alleen voor een betere beveiliging maar ook voor meer vertrouwen bij de bezoeker.

Wanneer heb je een SSL certificaat nodig?

De meeste uitgevers van SSL certificaten adviseren om de gehele website met SSL te beveiligen. Ook zoekmachinegigant Google hanteert dit advies. Zij gaan zelfs nog een stap verder door websites met een SSL certfiicaat hoger te laten ranken.

SSL certificaat varianten

Er zijn verschillende soorten SSL certificaten:

• SSL certificaat zonder groene balk voor niet-publieke websites
  • SSL certificaat zonder groene balk voor websites zonder commerciële functie
  • SSL certificaat met groene balk voor webshops en commerciële websites

Elk type certificaat heeft zijn eigen prijsklasse. Zo is een SSL certificaat met groene balk (Extended Validation / EV) duurder dan een SSL certificaat zonder groene balk.