Wistia videoplatform

Wistia videoplatform

Wistia (wistia.com) is een videoplatform met statistieken en marketing tools.

Marketing technisch gezien heeft Wistia voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld Youtube en Vimeo. Maar wat zijn de voordelen nu? Hieronder lichten we ze toe. 

Aansluiten bij huisstijl

Wistia videoplayers kun je zodanig aanpassen dat deze aansluiten bij de huisstijl van de opdrachtgever. Zodoende kunnen ze naadloos geïntegreerd worden in de stijl en structuur van de website/webapplicatie.

Geen advertenties

Bijkomend voordeel van Wistia is dat het geen advertenties toont in jouw video. Er worden geen pre-rolls (advertenties voordat de video start) getoond van derden, waardoor de kijker niet wordt afgeleid en alleen jouw boodschap tot zich krijgt.  

SEO vriendelijk

Wistia stelt je in staat om SEO-vriendelijke video’s te tonen op jouw website. Wanneer je je video host via Wistia, zullen de video’s geïndexeerd worden door zoekmachines. De indexeringen zorgen voor backlinks naar jouw website en niet naar het videoplatform (niet naar YouTube of Vimeo, maar ‘gewoon’ naar jouw website). Wistia biedt de mogelijkheid om een transcript te uploaden behorend bij jouw video. Wanneer je dit doet, zal de tekst automatisch worden geïnjecteerd op jouw website, waardoor video’s nog beter kunnen worden geïndexeerd.

Call-to-action

Videoplatform Wistia biedt je als marketeer de mogelijkheid om een call-to-action in jouw video te plaatsen. Dit kun je doen op elk gewenst timeframe. Zodoende kun je bijvoorbeeld leads genereren door na afloop van jouw video een geïntegreerd webformulier te tonen waarin je vraagt aan de kijker om zijn of haar e-mailadres achter te laten. Het webformulier kun je zelf inrichten, waardoor je veel vrijheid hebt om te vragen naar de informatie die je nodig hebt.

Statistieken

Met Wistia heb je toegang tot verschillende statistieken:

Engagement


Hiermee krijg je inzage in het gemiddelde van de lengte die men heeft afgespeeld van jouw video. 


Total plays


Het totaal aantal keer dat jouw video is bekeken.


Play rate


Hiermee kun je zien hoeveel mensen die de webpagina hebben geraadpleegd, ook daadwerkelijk de video hebben bekeken.


Actions


Indien je een call-to-action hebt ingebouwd, kun je zien hoeveel kijkers hieraan opvolging hebben gegeven. Hieruit kan je de conversie opmaken.

Meten is weten

Een groot voordeel van Wistia is dat het je in staat stelt om actief te meten in hoeverre je video daadwerkelijk wordt bekeken. Wanneer je (tussentijds) signaleert dat vooraf gestelde doelen niet worden gehaald, kun je je video eventueel aanpassen en opnieuw uploaden. Dit is een groot voordeel t.o.v. andere videoplatforms waarbij je die mogelijkheid niet hebt. Je kan dus continu bijschaven totdat jouw video het gewenste effect heeft.