Top 5 Sketch plugins

Top 5 Sketch plugins

Bij het ontwerpen van een digitale interface gebruiken we graag Sketch. 

Sketch is een vector gebaseerd ontwerp programma op de Mac. De tool is van zichzelf al een opluchting om mee te werken, maar er zijn ook plugins die je werk weer net iets fijner maken. Hier onze top 5 plugins die we, op het moment van schrijven, dagelijks gebruiken.

Sketch Runner

Sketch runner laat je binnen Sketch taken uitvoeren zonder dat je ook maar je muis hoeft te gebruiken.

Met cmd + ' start je Sketch Runner.

De volgende taken zijn mogelijk:

  • Sketch commando's uitvoeren (bijvoorbeeld exporteren)
  • Springen naar pagina, symbool of laag in je document
  • Invoegen van gemaakte symbolen
  • Toepassen van gedefinieerde styling

Sketch Runner plugin

Als je aan een project met meerdere schermen werkt, is het springen naar een pagina die je zoekt één van de fijnste features.

Craft

Voor het maken van prototypes gebruiken wij Invision. Invision heeft zelf een plugin genaamd Craft. Craft bevat features voor het beheren, genereren en bijhouden/stroomlijnen van je ontwerp. Zo is het mogelijk om namen, straten, postcodes en afbeelding te genereren. Ook is het mogelijk om inconsistentie te spotten in je ontwerp door de toegepaste stijlen te controleren.

Het beheren van je duplicates vind ik zelf 1 van de meeste nuttige features.

Sketch Craft plugin

Userflow

Bij het maken van wireframes is het voor de klant wellicht lastig om te zien hoe de flow tussen de schermen onderling verloopt. Hiervoor is de plugin Userflow handig. Met het maken van verbindingen tussen schermen wordt de flow inzichtelijk voor het team en de klant. Het automatisch opnieuw laten renderen van lijnen tussen de schermen is top, omdat je niet bij elke wijziging alle lijnen weer hoeft aan te passen. 

Sketch Userflow plugin

Compressie

Voor het exporteren van assets gebruiken we vaak de volgende plugins voor het comprimeren:

Na installatie zal Bitmap-compressie automatisch bij het exporteren worden toegepast. 

Magic Mirror

Magic Mirror is de plugin om mockups in perspectief te maken. Net als in photoshop kan je een scherm plakken op een andere layer.

Sketch Magic Mirror plugin

Ken jij nog een plugin die ik niet ken, maar die wel onmisbaar is? Laat het me weten en stuur een mailtje naar roy@pluut.nl.